Bulletin 19.3.2023 – 4. pôstna nedeľa

Radujte sa s Jeruzalemom a jasajte v ňom všetci, ktorí ho milujete. Iz 66,10a

Stretnutia mladých ľudí po konfirmácii, pre tínedžerov aj starších, sa konajú dvakrát mesačne. Ak sa chcete pridať, píšte na WhatsApp Michaele Kušnierikovej.

Musí láska rešpektovať? je témou Diskusie nad Bibliou 27.3.2023 o 18:00 hod. na Konventnej ulici 11 (farský úrad). Hosťami Michaely Kušnierikovej budú Petra Bírová a Róbert Bezák.

Nielen podľa Hawkinga je teológia zbytočná. Ak si to nemyslíte, alebo si to chcete aspoň overiť, príďte na Biblickú hodinu pri čaji. O nebi a pekle budeme hovoriť 30. marca o 18:00 hod. v budove Hospodárskej správy na Konventnej 14. Pre viac informácií kontaktujte Michaelu Kušnierikovú.

V rámci Dní proti rasizmu sa dňa 23.3.2023 uskutoční projekcia filmu Pongo calling v Pisztoryho paláci o 17:30 – a následne diskusia k filmu.
Moderovať ju bude Zuzana Kovačič Hanzelová, diskutovať bude sociológ Michal Vašečka, učiteľka – bývalá novinárka Denisa Havrľová, farár pre menšiny v ČR Mikuláš Vymětal a členka nášho CZ z osady Šrobárka Eva Kótaiová. Srdečne Vás pozývame.

Pozvanie na občerstvenie
Srdečne všetkých pozývame na malé občerstvenie pri káve a koláči vždy v nedeľu po hlavných službách Božích v budove Farského úradu na Konventnej 11. Je to príležitosť porozprávať a spoznať sa navzájom.
Ak by ste sa aj vy chceli podeliť o koláč, zapíšte sa do tabuľky Prinesiem koláč alebo kontaktujte Michaelu Kušnierikovú (michaela.kusnierikova@velkykostol.sk alebo 0947 922 210.)

Hľadáme ochotných bratov a sestry, ktorí by chceli navariť teplé jedlo pre ľudí bez domova alebo by mohli jedlo previezť autom z Konventnej na Mýtnu. Každý liter pomôže. Môžete tiež prispieť na Pomoc ľuďom v núdzi, z ktorého sa prispieva aj na suroviny pre prípravu jedla. Bližšie informácie na tel. čísle: 0910 683 873 (Ivica Szadváriová).

V nedeľu 26.3 2023 o 17:00 sa uskutoční koncert v Evanjelickom kostole Deutsch Jahrndorf, Rakúsko. V interpretácii súboru BachWerkVokal Salzburg pod vedením Gordona Safari zaznejú Jánove pašie Johanna Sebastiana Bacha. Vstupenky a informácie: Roman Kriszt, (tel. č: +43 664 860 0 966; roman.kriszt@lindeverlag.at)

V stredu 22.03.2023 v rámci večerných služieb Božích o 18:00 v Malom Kostole sa uskutoční pôstny večer slova a hudby, ktorý zorganizujú študenti EBF UK spolu s Akademickým speváckym zborom Ichthys.

Z dôvodu výkopových prác na Konventnej ulici je dočasne presunutý vchod na Hospodársku správu CZ zo Staromestskej ulice.

Kontakty a QR kódy nájdete v pdf verzii bulletinu na stiahnutie.